Sergio Herman opent luxueuze frietketen
Sergio wil niet enkel de perfecte friet serveren, hij dacht ook aan de ideale omkadering: modieus geklede medewerkers, een in brons gegoten fornuis, cartoons van Kamagurka op de servetten en sauzen in handgedraaide keramische potten. Je waant je eerder in een Frans klasserestaurant dan een regulier frietkot.
Als je er als een van de eersten van wilt genieten, moet je in Den Haag zijn. Daar opent het eerste atelier in juni. Daarna volgen er nog andere locaties in Nederland. Op termijn zou de frietketen waarschijnlijk ook wel naar BelgiĆ« komen. āFrieten eten is misschien een guilty pleasure, maar waarom zou dat niet in een toffe omgeving kunnen?ā zegt Sergio. āWij reden vroeger bij Oud Sluis ās nachts naar BelgiĆ«, daar hebben ze de beste frieten. Maar ik miste altijd de beleving.ā
Een pakje friet met truffelsaus
Hoeveel gaat dat kosten? In de luxueuze keten zul je een frietje kunnen eten voor zoān 3,5 tot 6 euro per pakje, naargelang welke saus je kiest. Er zijn vijf varianten: peper, truffel, bĆ©arnaise, basilicum Ć©n de classic Belgische mayo (uiteraard). De frieten worden gemaakt van aardappelen uit Zeeuws-Vlaanderen.
Bron: Het Nieuwsblad, Beeld: Reporters
Lees ook