Studeren met flashcards? Check deze duurzame alternatieven
Maaltafels, de Europese hoofdsteden of Franse woordjes. Ze hebben een ding gemeen: je kunt ze best oefenen met flashcards of flitskaarten. Je kunt een traditionele kaartenbak gebruiken, of een van onderstaande duurzame alternatieven.
Wat zijn flashcards en hoe werkt het?
Flashcards zijn simpele kaartjes waarbij je zowel de voorzijde als de achterzijde gebruikt. Op de voorkant schrijf je een vraag of begrip en op de achterkant het antwoord of de omschrijving. Denk maar aan de tafels van vermenigvuldiging. Als je die samen met je zoon of dochter wilt oefenen, laat je je kind de voorzijde met de opgave zien en kun jij makkelijk op de achterzijde de oplossing controleren. Het grote voordeel van deze flashcards is dat je kind ook makkelijk zelf kan oefenen en zichzelf controleren.
Er zijn verschillende manieren om te studeren met flashcards. Je kunt bijvoorbeeld stapeltjes maken. Eentje met vragen die goed beantwoord werden en eentje met vragen waarop je kind het antwoord niet wist. Zo weet je dat hij of zij wat meer tijd moet stoppen in het studeren van stapeltje twee.
Duurzame alternatieven
Veel flashcards maken betekent natuurlijk ook veel papierverspilling en dat is niet goed voor het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook duurzame alternatieven voor de traditionele flashcards!
Herbruikbare flashcards
Flashcards gebruiken zonder papierverspilling? Dat kan met de uitwisbare kaartjes van Correctbook en Bambook. Je kunt de geschreven tekst uitwissen en de kaartjes eindeloos opnieuw gebruiken. Bovendien hebben ze een gekleurde rand in blauw, geel, groen en rood, zodat je makkelijk verschillende categorieΓ«n kunt maken. Superhandig!
Correctbook Flashcards – 144 uitwisbare kaartjes met pen en doekje (Correctbook, β¬ 19,95)
Bambook Flashcards – 192 uitwisbare kaartjes met pen en doekje (Bambook, β¬ 19,95)
Online flashcards
Met Quizlet kun je eenvoudig online flashcards aanmaken waarmee je kind niet enkel kan studeren, maar ook kan oefenen. Quizlet onthoudt welke woorden of begrippen je kind moeilijk vindt en herhaalt deze. Er is ook een spelelement beschikbaar waarbij je zoon of dochter zo snel mogelijk woorden of begrippen aan elkaar moet linken. Heel erg handig om de nieuwe Franse woordjes te leren, bijvoorbeeld. Je kunt zelf reeksen aanmaken, maar sommige juffen of meesters voorzien er ook voor de klas.
Ontdek Quizlet hier.
Bronnen: mamaliefde.nl, Quizlet
Zeker ook lezen:
- Tijd voor huiswerk? Zo richt je een kinderbureau gezellig in
- Zo motiveer je je kind om zijn huiswerk te maken
- Je kind helpen met huiswerk: doβs en donβts
Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ (onderaan de homepage)Β om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!