6 ontbijtideeën onder de 300 kcal
Muesli met lekkers (260 kcal)
50 g muesli of granola (zo maak je het makkelijk zelf!)
100 g halfvolle yoghurt
50 g appel in stukjes
Zo gemaakt: Doe je muesli in een kom, doe er de yoghurt over en werk af met stukjes appel.
Tip: je kunt de stukjes appel ook eventjes opwarmen in de microgolfoven met een snuifje kaneel, dat smaakt nóg lekkerder!
Gezonde bananenpannenkoeken (220 kcal)
3 eiwitten
1 banaan
1 kl kaneel
2 kl olie
Zo gemaakt: Prak de banaan met kaneel. Doe dit mengsel in een kom en voeg je eiwitten toe. Meng goed tot een beslag. Bak je pannenkoekjes aan in 2 koffielepels olie en klaar!
Yoghurtparfait (294 kcal)
200 g Griekse volle yoghurt
100 g bessenmix uit de diepvries (bosbessen, frambozen…)
Zo gemaakt: Haal de bessenmix uit de diepvries en laat ontdooien. Neem een glas en vul dit met een laagje yoghurt en vervolgens een laagje bessen. Herhaal dit tot je glaasje bijna vol is.
Klassiek (gezond) boterhammetje (287 kcal)
2 sneetjes bruin brood
1 sneetje ham
1 kl halvanaise (max 40% vet)
1 tomaat
Zo gemaakt: Beleg je brood met de ham, halvanaise en tomaat en smullen maar! Je mag er ook nog andere groentjes als wortelen, salade, rauw witloof… opleggen.
Tip: je kunt je halvanaise ook vervangen door light kruidenkaas, dat is nog nét ietsje gezonder!
Ei met beschuit(299 kcal)
1 gekookt ei
2 beschuiten
1/2 banaan
100 g aardbeien
Zo gemaakt: Beleg je beschuit met banaan en aardbeien, een superlekkere combinatie! Als extraatje kun je naar wens een zacht- of hardgekookt eitje eten.
Myra’s bananencake (229 kcal)
10 g amandel- of notenpasta
3 g bakpoeder
75 g banaan
1 eiwit
20 g havermout
20 g passievrucht
Zo gemaakt: Mix al je ingrediënten, behalve de passievrucht, in een blender tot een smeuïge massa. Doe dit in een kop en meng er tot slot de passievrucht door. Zet de microgolfoven op 750 Watt en laat het 60 seconden opwarmen. Even afkoelen en klaar!
Zin in nog meer tips, recepten en ideeën om gezonder te leven? Word dan zeker lid van onze facebookgroep ‘Goed in je vel met Libelle’. Tot dan!