5 redenen waarom het goed is om bananenschillen te eten
Bananen zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook heel erg veel vitaminen en stoffen die goed zijn voor ons. Uit een onderzoek van Livescience blijkt nu dat je zelfs de schil van je banaan niet in de vuilnisbak moet gooien.
De bananenschil wordt al heel lang gegeten in verschillende delen in de wereld. In het Westen daarentegen zijn de voordelen van bananenschillen nog niet bekend. De schil bevat heel veel vitamine B12 en B6 en is rijk aan magnesium. Maar wat zijn nu de echte gezondheidsvoordelen?
Het stimuleert je verteringsproces en verlaagt het risico op diabetes
Bananenschillen bevatten 12% van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels. Vezels heb je nodig voor een goede spijsvertering. Daarnaast verlazen ze het risico op diabetes..
De antioxidanten verlagen het risico op hartziekten
De schil is rijk aan fytochemicaliën zoals polyfenolen en carotenoïden, een echte bom aan antioxidanten dus. En die zijn algemeen goed voor je gezondheid. Ze verlagen het risico op hartziekten en kunnen zelfs voordelig zijn bij kankerbestrijding.
Je krijgt er meer energie van
Door het hoog gehalte aan B6 en magnesium, krijgt je energieniveau een boost. Vitamine B6 helpt om je voedsel om te zetten in energie en om de bloeddruk te reguleren. Het resultaat?Je energieproces verloopt beter.
Het is goed voor je hartritme
Bananenschillen bevatten veel kalium. Kalium regelt het elektrolytengehalte in je lichaam, waardoor je hartslag regelmatig blijft.
Je krijgt er een goed humeur van
Een bananenschil bevat tryptofaan en serotonine. Vooral serotonine heeft een grote invloed op je humeur. Tryptofaan zorgt voor een betere nachtrust.
Onze tip?
Verwerk de schillen in een smoothie. Wanneer je ze tien minuten laat koken, kun je ze eten of ze malen en toevoegen aan een smoothie. Vergeet niet om de bananenschil goed af te spoelen voor je ze opeet.
Bron: Metro, Business Insider UK
Lees ook:
- VIDEO: Zo pel je een banaan op de juiste manier
- 1 portie fruit en groenten: hoeveel is dat nu eigenlijk?
- Is 800 gram groenten en fruit per dag de nieuwe norm?