Woman Eating Chocolate --- Image by Β© Rick Gomez/Corbis

Chocolade bij het ontbijt boost je hersenen

Door De Redactie

Wij houden van chocolade. We zouden het de hele dag door kunnen eten. Uit onderzoek blijkt nu dat chocolade bij het ontbijt goed is voor je hersenen. Eindelijk een goed excuus!

Een recente studie, uitgevoerd door de Syracuse University (in het Oosten van de Verenigde Staten) toont aan dat chocolade eten leidt tot een beter (visueel) geheugen en werkgeheugen. Ook het ruimtelijk inzicht en organisatievermogen van de proefpersonen ging erop vooruit. Wie nooit of zelden chocolade at, scoorde opmerkelijk slechter dan wie minstens één keer per week chocolade consumeerde.

Goed voor je bloed

In een eerdere studie van Brigham, Harvard Medical School en Women’s hospital kwamen onderzoekers tot de conclusie dat warme chocolademelk je bloedcirculatie verbetert. Hiervoor testten ze proefpersonen tussen 67 en 77 jaar. Twee maal per dag chocolademelk drinken zorgde ervoor dat ze een beter geheugen en denkvermogen kregen en het verbeterde de bloeddoorstroming naar de hersenen met liefst 8,3 procent.

Goed begonnen is half gewonnen. Geef je brein dus een kickstart en eet een stukje chocolade bij het ontbijt.

Bron: Weekendknack, Lifehack, Beeld: Corbis

Lees ook:

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."