Daarom zet je de verwarming in de slaapkamer best niet aan
Wat is het koud buiten! De ramen en deuren blijven mooi dicht, en de verwarming draaien we een graadje hoger. Zet jij ook soms je verwarming in de slaapkamer aan als je gaat slapen? Best gezellig, maar toch niet zo’n goed idee.
Opgelet met je verwarming in de slaapkamer
Droge lucht
Een warme slaapkamer zorgt ervoor dat je nachtrust een stuk slechter en korter wordt. Je valt moeilijker in slaap, en wordt bijgevolg vermoeid wakker. Je verwarming veroorzaakt droge lucht, waardoor je het sneller benauwd krijgt en last van hoestbuien hebt. Een goede luchtvochtigheid in je slaapkamer is dan ook erg belangrijk!
Melatonine
Wanneer je moe bent, daalt je lichaamstemperatuur door het hormoon melatonine, een stofje dat je lichaam aanmaakt als het (bijna) tijd is om te slapen. Je lichaam moet dus als het ware eerst een beetje afkoelen voor je in slaap valt. En dat lukt natuurlijk niet als je verwarming op ‘stand Sahara’ staat!
18°C
Welke temperatuur is dan wél goed? Wel, als we experts mogen geloven, is 18°C de ideale kamertemperatuur voor een goede nachtrust.
Dan maar op zoek gaan naar een warmtebron om je koude voeten op te warmen. De benen van je partner, bijvoorbeeld? Dank je, schat!
Bron: Margriet.nl. Beeld: GettyImages
Ook interessant:
- Daarom is een onopgemaakt bed beter voor je gezondheid
- Verluchten in de winter? Absoluut!
- Daarom slaap je best met alle deuren dicht
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!