Drie tips tegen voedselverspilling
Het klimaat is nog steeds een heet hangijzer. Ook wij kunnen iets doen. Met deze drie simpele tips gooi je minder voedsel weg!
Maak een weekmenu
Door op zondagavond na te denken over wat je de week erop wilt eten, ga je veel verspilling tegen. Een weekmenu is niet alleen heel gezellig – hang het op de koelkast en iedereen van het gezin weet dat het vrijdag spaghettidag is! -, je koopt geen overbodige producten meer in de supermarkt. Ook heel goed voor je portefeuille!
Besef hoeveel je weggooit
Waarschijnlijk weet je niet eens hoeveel voedsel je verspilt. Schrijf eens op wat je elke dag in de vuilnisbak gooit. Je zult verbaasd zijn. Ook leuk: steek een centje in een spaarpot als je eten moet weggooien. Benieuwd hoeveel je tegen het einde van de maand verzameld hebt!
Restjesdag
Reserveer één dag in de week als officiΓ«le ‘restjesdag‘. Je koopt die dag niets nieuws, maar kijkt in je koelkast en maakt met de producten die er nog staan een – ongetwijfeld – origineel recept. Een groentensoep, ovenschotel of stoofpot is altijd lekker!
Ook interessant:
- Deze groenten van eigen bodem zijn goedkoper
- 8 tips om groenten en fruit lang vers te houden
- Tips voor een extra vullende maaltijdsoep
Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!