Getty Images

Goeie vraag: gaan vitamines en mineralen verloren in de microgolfoven?

Door De Redactie

Snel een restje opwarmen of zelfs koken in de microgolfoven: is het echt zo ongezond als iedereen denkt? We geven je graag het antwoord!

Snelle verhitting

Sommige voedingsstoffen, zoals vitamine C, breken langzaam af als ze worden blootgesteld aan hitte. Dat is helaas en onvermijdelijk het geval als je bepaalde groenten zoals broccoli kookt. Omdat eten in de microgolfoven veel sneller warm en gaar wordt, gaan er dus minder vitamines van verloren. Dat is onder meer de reden waarom de stoomtechniek zo gezond is.

Microgolven

Een microgolfoven kan voeding zo snel verhitten door de microgolven, die niet gevaarlijk of radioactief zijn. De golven brengen de vochtdeeltjes in het eten in beweging, en bij de wrijving ervan komt warmte vrij. Vitamines én mineralen gaan er dus amper of niet door verloren.

Omroeren

Een (gezond) restje opwarmen of een groente klaarmaken in de microgolfoven is dus een goed idee, maar er is wel één ding waar je rekening mee moet houden. Eten in de microgolfoven wordt niet altijd gelijkmatig verwarmd, waardoor je moet oppassen voor bacteriën die kunnen overleven. Roer je eten daarom zeker een keertje om tijdens het opwarmen.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."