07 Jun 2015 --- Different home-baked whole meal spelt rolls, butter and knife on wood --- Image by © Eva Gruendemann/Westend61/Corbis

Goeie Vraag! Is speltbrood gezonder?

Door Karolien Joniaux

Is speltbrood nu gezonder dan gewoon tarwebrood of is het een zoveelste gezondheidshype? 

Spelt is een oergraan dat erg populair is in bio- en natuurbakkerijen. Speltbrood en tarwebrood zijn erg vergelijkbaar als het gaat over koolhydraten, vezels, eiwitgehalte en het effect op je bloedsuikerspiegel of glycemische index (GI). Alleen verschilt de structuur van de gluten een beetje bij tarwebrood, waardoor spelt iets lichter verteerbaar zou zijn, maar het is dus zeker niet glutenvrij. Speltbrood is dan wel weer een betere bron van mineralen. De verschillen zijn dus niet zo groot. Kies daarom vooral het brood dat je lekker vindt.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."