Gezond eten en toch een opgeblazen gevoel? Misschien is dit de reden
Een vers groentesoepje of frisse salade gegeten, en toch blijft je spijsvertering tegenwerken. Je krijgt er kop noch staart van. Misschien toch even je gerecht uitpluizen?
Want het zou wel eens kunnen dat er in je gerecht een bepaald ingrediรซnt zit dat je spijsvertering verstoort.
Schilletje of velletje te veel?
Ons lichaam verteert moeilijker peulvruchten als je geen rekening houdt met deze tip:
De schil, het velletje van erwten, bonen en linzen bevattenย anti-voedingsstoffen die de vertering kunnen ontregelen. Als je ze niet correct klaarmaakt, komen de stofjes je lichaam binnen waardoor je de rest van je voedsel niet meer goed kunt verteren.
Om een opgeblazen gevoel te voorkomen, is het aan te raden om de peulvruchten eerst te laten weken. Zo worden de anti-voedingsstoffen geneutraliseerd. Het helpt ook om de buitenkant van de peulvruchten af te slijpen, zoals bij spliterwten en roze linzen.
Zo ga je aan het werk
- Plaats je linzen – of andere peulvruchten – in een grote kookpot en zet ze onder koud water.
- Terwijl grote bonen soms tot wel 24 uur nodig hebben, heb je voor linzen twee tot vier uur nodig.
- Giet het af, en geef de linzen nog een kleine spoeling met vers, koud water.
Laat het kokkerellen maar beginnen!
Lekker met linzen
Met linzen kun je heel wat kanten uit: in een soep, salade of als vervanger voor vleesโฆ
Bron: Purewow.com. Beeld: GettyImages
Ook lekker:
Volg ons opย Facebook,ย Instagram,ย Pinterestย en schrijf je in op onzeย nieuwsbriefย om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!