Lunchen? Dit is het beste tijdstip!
Begint jouw maag al te knorren van zo gauw de klok 11 uur slaat, en zit je dan ook om stipt 12 uur aan de lunchtafel? Herkenbaar, maar helaas niet zo’n goed idee.
Als je stipt om 12 uur gaat eten, zou je namelijk meer last kunnen krijgen van een middagdipje. Je kent het wel: het moment waarbij je het moeilijk krijgt om niet te geeuwen en je ogen open te houden. Vervelend is dat!
Beste moment om te lunchen
Om zo’n dipje te voorkomen, kun je volgens voedingsdeskundige Daryl Gioffre het best lunchen tussen 12u30 en 13 uur. Als je op dit tijdstip eet, blijft je energieniveau op peil en kan je lichaam de calorieën vlotjes verwerken zonder dat het je uitput. Een Amerikaanse studie bij 1.300 mensen bewees enkele jaren geleden net hetzelfde.
Op dieet?
Let je op je lijn? Dan is het aangeraden om voor 15 uur te lunchen. Wacht je langer, dan kan je interne klok in de war geraken. Bovendien zou je ineens extreme honger kunnen krijgen, waardoor die frietjes er een stuk aantrekkelijker uitzien dan het slaatje dat je normaal gezien ging oppeuzelen.
Je bent wat je eet
De timing van je lunch speelt dus een rol, maar volgens Gioffre is het vooral belangrijk om te zien wat je precies eet. Gezonde lunchrecepten (met veel groenten) bevatten stoffen die je suikerspiegel onderhouden in plaats van te doen pieken. Zo zul je de middag een pak vlotter doorkomen. Tot het opnieuw tijd is voor een tussendoortje, natuurlijk!
Bron: Nina – Beeld: iStock