Minder zout eten: 4x manieren om je inname te verminderen
Een heerlijk pak chips of een handjevol zoute popcorn: lekkere hartige snacks, die ervoor zorgen dat onze zoutinname veel te hoog ligt. Wil jij ook minder zout eten? Dan helpen wij je graag op weg met enkele handige tips.
4x minder zout eten: zo pak je het aan
Een hoge bloeddruk, het ophouden van vocht en een opgeblazen gevoel, het zijn maar enkele gevolgen van een te hoge zoutinname. Gelukkig bestaan er wel makkelijke trucjes, om minder zout te eten, zonder dat de gerechten die je voorgeschoteld krijgt, smakeloos hoeven te zijn. Oef!
Gebruik kruiden
Probeer kruiden — zonder zout natuurlijk — te gebruiken om je eten een extra toets te geven: zwarte peper, oregano, look of een kant-en-klare kruidenmix bijvoorbeeld. Mooi meegenomen: ze bevatten geen calorieën.
Voeg zuren aan je eten toe
Ook zuren zoals citroenen of (balsamico)azijn geven gerechten een extra boost. Een onverwachte smaak waar je maar niet genoeg van krijgt.
Ook zeewier is een optie
Vind je de bovenste twee opties maar een beetje gewoontjes? Ga dan voor de unieke smaak van zeewier. Waar je dit kunt vinden? In Aziatische winkels, of soms ook in de Oosterse afdeling van jouw lokale supermarkt.
Een verschillende kooktechniek
Je kunt je eten ook een andere smaak geven door het op een andere manier te bereiden. Denk aan: grillen of trager garen. Dit zorgt trouwens niet alleen voor een andere smaak, maar ook de textuur zal verschillend zijn.
Smakelijk!
Deze artikels wil je vast ook wel nog even lezen:
- 15 tips om gezond en snel af te vallen
- Jojo-effect: wat is het nu weer (en hoe voorkom je het tijdens het afvallen)?
- Een maand zonder suiker: getest en goedgekeurd!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!