Daarom moet je de schil van een avocado altijd eerst wassen
Logisch dat je denkt dat je de schil van een avocado niet moet wassen, je eet tenslotte enkel de binnenkant op. En toch zou je dit beter wél doen!
De schil kan namelijk bacteriën bevatten die tijdens het snijden in de vrucht kunnen belanden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse Food and Drug Administration.
Salmonella & listeria
Ze ontdekten zowel salmonella als listeria op de schil van deze vrucht. De FDA vond de beide ziekteverwekkers op 18 procent, dus bijna een op de vijf, van de in totaal 1615 genomen monsters terug.
Ook na het schillen
Door de avocado te schillen, voorkom je niet dat je de bacteriën binnenkrijgt. Want wanneer je ‘m doormidden snijdt, gaat het mes altijd eerst door de schil en daarna pas door het vruchtvlees.
Zo ga je best te werk:
- Maak de schil proper met water en een borsteltje.
- Gebruik wat keukenpapier om de avocado te drogen.
- Laat het smaken!
Bron: metro.co.uk – Beeld: gettyimages.be
Nog meer lezen:
- Wist-je-datje: dit zijn die bruine slierten in je avocado
- Nooit meer een slechte avocado dankzij dit trucje!
- Vraag: kun je avocado’s invriezen?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!