Te veel eten en snacken? 5 makkelijke tips!
Durf jij ook wel eens te veel eten? En raak je de tel kwijt van het aantal verorberde snackjes? Deze 5 tips helpen je de balans te bewaren.
Weg met potten en pannen
Serveer je maaltijd meteen op een bord en zet pannen en potten niet op tafel. Wat wel op tafel mag zijn gezonde zaken als groenten en water.
Geen televisie
Eet niet terwijl je aan je bureau zit of televisie kijkt. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die voor televisie eten, tussen 30 en 70% meer calorieΓ«n binnenkrijgen.
Neem je tijd
Hoe trager je eet, hoe minder je geneigd bent te veel te eten. Je maag krijgt zo de tijd om aan de hersenen te signaleren dat hij voldoende heeft.
Maak het jezelf moeilijk
Zet de minder gezonde voeding op de minst bereikbare plekken: bijvoorbeeld in de hoogste kast waar je enkel met een trapje bij kunt.
Let op je voorraad
Sla liever geen grote voorraden in. Of koop geen aperitiefsnacks voor als er onverwacht bezoek komt. Een portie olijven is ook al gastvrij, toch?
Bron: Smartsize me – Maartje Poelman, Ingrid Steenhuis, Wil Overtoom – Beeld: Getty Images