Toegevoegde suikers in (bijna) helft van blikjes groenten
In bijna de helft van onze groenteconserven zitten toegevoegde suikers. Dat meldt Knack Weekend naar aanleiding van onderzoek door Foodwatch. Alarmerend, want die extra suikers hebben een grote impact op onze gezondheid.
Conserven vol suikers
Onderzoek bij de 4 grootste supermarkten in Nederland toonde aan dat in 46% van de gevallen suikers toegevoegd worden aan groenteconserven. Zoals verwacht komen blikken rode kool op de eerste plaats. Maar ook potten doperwten, wortels, maïs, bieten, asperges en spruitjes worden extra gezoet. Samen met hun natuurlijke suikers kom je zo aan cijfers tussen de 10 en 100 gram suiker per groente.
Gevaarlijke zoethouders
Dat de voedingsindustrie zoveel suiker toevoegt aan simpele, onbereide groenten is erg gevaarlijk, vertelt Foodwatch. “Consumenten krijgen op deze manier veel te veel suikers binnen, zonder dat ze het beseffen. En dat heeft invloed op hun gezondheid. Het wordt tijd dat de overheid de voedingsindustrie eindelijk eens aanpakt.”
Bron: Knack Weekend – Beeld: Getty