Toptip van Myra: groene smoothie
“Om zekerΒ genoeg groentjes per dag te eten, maak ik mezelf soms een groene smoothie na mijn maaltijd. Ik eet 2 sneetjes brood, ijsbergsla, kerstomaatjes en 50 gram kalkoenfilet. Dat vul ik dan aan met mijn wondersmoothie uit de slowjuicer! Hmmmm… Heerlijk!”
Wat heb je nodig?
- Spinazie
- Wortel
- Kurkuma
- Gember
Ook een lekkere variant waar Myra’s dochtertje dol op is, is een sapje met appel en venkel.
Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?
Een sapcentrifuge bevat een scherpe rasp die met een hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij mengt zich zuurstof in het sap, waardoor deze al binnen enkele minuten begint te oxideren. JeΒ herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap. Een slowjuicer daarentegen perst het sap op een langzame manier waardoor er meer smaak, vitamines en mineralen worden behouden. Het sap zal ook minder snel verkleuren.
Nog een extra tip: maak een grote portie sap in één keer. Je kan deze dan overgieten in verschillende kleine porties en tot wel twee dagen bewaren in de koelkast. Makkelijk & gezond!