De nieuwe voedingsdriehoek: dit moet je weten!
Eieren mogen weer
Ze hadden jarenlang een slechteΒ naam en werden zelfs beschouwd als te mijden, wegens slechtΒ voor je cholesterol. Intussen komen voedingsdeskundigen daarΒ grotendeels van terug, omdat de cholesterol die we uit voedingΒ halen veel minder invloed blijkt te hebben op het cholesterolniveauΒ in ons bloed dan eerst werd gedacht. En ook omdat eenΒ ei rijk is aan waardevolle voedingsstoffen en dus gerust regelmatig op het menu mag. Dat is niet alleen toegelaten,Β maar zelfs een aanrader.
Eet minder vlees
We doen er goed aan om minder vleesΒ te eten,Β uit milieu-overwegingen. Voor onze gezondheid beperkenΒ we vooral de consumptie van rood vlees en bewerkt vlees.
Kies voor peulvruchten
Bonen, (kikker)erwten enΒ linzen zijn een goed alternatief voor vlees, omdat ze zo rijkΒ zijn aan eiwitten, vitaminen en vezels. Het is dit jaar trouwensΒ het Jaar van de Peulvrucht: de Verenigde Naties wil met eenΒ grootscheepse campagne het verbruik ervan promoten.
Eet meer (ongezouten) noten
Noten zijn weer βinβ,Β nadat ze lang in het verdomhoekje zaten wegens βte vetβ. DeΒ huidige trend is om vetten niet langer op één hoop te gooienΒ maar het onderscheid te maken tussen gezonde en ongezondeΒ vetten. En in noten zitten vooral goede vetten! Lees hier de tips van onze Libelle-diΓ«tiste Annelies over noten.
Bron: Libelle Magazine. Beeld: Shutterstock.