Val je maar niet af? Misschien ligt het hieraan!
Je eet té veel gezonde voeding
Cashewnoten, avocado’s, volkorenpasta, donkere chocolade… het is allemaal heel gezond, maar ze bevatten veel calorieën. Wist je dat je voor 12 cashewnoten evengoed 39 kerstomaatjes kan eten? Beiden bevatten 150 kcal.
Je slaat je ontbijt over
Deze regel kunnen we niet genoeg herhalen: je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit komt omdat je door te ontbijten je metabolisme in werking zet. Kies dus voor havermoutpap, granola, yoghurt, een banaan of andere gezonde optie.
Je porties zijn te groot
De beste manier om niet te veel op je bord te scheppen, is door te kiezen voor een klein bordje. Het wekt ook onbewust de illusie dat je wél veel mag eten. Probeer als dit mogelijk is ook alles op voorhand af te wegen.
Je neemt geen tijd om te eten
Eet niet terwijl je naar de televisie aan het kijken bent of aan het telefoneren bent. Haast en spoed is zelden goed en zeker als je op dieet bent! Je moet je lichaam de tijd geven om alles te laten opnemen. Als je te snel eet, krijg je ook weer sneller honger.
Je slaapt onvoldoende
Je lichaam heeft nood aan extra energie als je gaat sporten. Van een slaaptekort krijg je trouwens ook een hongerig gevoel.
Je kiest altijd voor light producten
0% suiker of vetten in de yoghurt, cola light, magere kaas, light chips… allemaal goede producten die ervoor zorgen dat je minder calorieën binnenkrijgt. Alleen moet je wel opletten dat je niet dubbel zoveel gaat eten. Een veelgemaakte fout!
Je gaat sporten op een nuchtere maag
Het is af te raden om te gaan lopen als je nog niets gegeten hebt, omdat je dan geen vet, maar spieren gaat verbranden.
Je eet te weinig
Honger je lichaam nooit uit om minder calorieën te moeten eten. Een goed dieet wil zeggen dat je maag in feite nooit mag grommen. Eet voldoende groenten, fruit en drink water. Als je een té streng dieet volgt, raakt je metabolisme op lange termijn in de war.
Bron: Libelle.nl, Womans Health
Lees ook:
- VIDEO: Zo pel je een banaan op de juiste manier
- 1 portie fruit en groenten: hoeveel is dat nu eigenlijk?
- Is 800 gram groenten en fruit per dag de nieuwe norm?