rijstwafel

Vraag aan Libelle-diëtiste Annelies: hoe zit het met rijstwafels?

Door De Redactie

Rijstwafels zijn een lekker alternatief voor boterhammen of crackers en bevatten ook minder koolhydraten. Maar: de ene rijstwafel is de andere niet. Libelle-diëtiste Annelies weet waarop je moet letten.

Rijst, spelt, mais of quinoa?

Tegenwoordig vind je heel wat varianten in de supermarkt. Kies liefst voor rijstwafels van zilvervliesrijst: je lichaam heeft meer moeite om ze te verteren dan rijstwafels van witte rijst, waardoor je langer een voldaan gevoel hebt. Ook quinoa-, spelt- en maïswafels zijn goede varianten om af te wisselen. Algemeen geldt: hoe meer vezels, hoe beter!

(On)gezouten?

Kies voor ongezouten wafels, want die zetten minder snel aan tot snacken dan de gezouten versie.

In combinatie met mager beleg

Beleg je je witte rijstwafels met humus of magere platte kaas, dan zullen de trage suikers van het beleg de snelle suikers van de witte rijst neutraliseren. Resultaat: geen honger tot de volgende maaltijd!

Rijstwafels zijn ook ideaal als tussendoortje voor je kinderen. Ontdek hier wat de gezonde alternatieven zijn!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."