Wat eten we vandaag? Groentelasagne van afslankambassadrice Ivonna
Ingrediënten
- enkele raapjes
- enkele champignons
- 1 groene paprika
- 1 aubergine
- 2 Romeinse-slaharten
- 1 courgette
- 1 bakje light ricotta
- Italiaanse kruiden
- verse kruiden (peterselie, bieslook, koriander, basilicum)
1 Snij de raapjes, aubergine, champignons en courgette in plakken en de paprika en slaharten in reepjes. Gril de courgette, raapjes en aubergine en kruid met peper en zout. Stoof de paprika, sla en champignons aan in een beetje olijfolie. Hak de verse kruiden fijn, doe ze bij de gestoofde groenten en meng vervolgens met een deel van de ricottakaas tot je een smeuïge massa hebt. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
2 Neem een ovenschaal en maak je lasagne. Begin met een laagje groente-ricottamengeling, vervolgens een laagje gegrilde groenten, opnieuw een laagje groente-ricottamengeling, enzovoort. Werk je lasagne af met de overige brokjes ricottakaas, dek af met aluminiumfolie en schuif 7 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Haal dan de aluminiumfolie eraf en zet de schotel nog 3 minuten in de oven.
“Een ingeving van het moment, dit gerechtje, maar wát een succes! Ook mijn echtgenoot is er gek op.” – Ivonna