Wat eten we vandaag? Inspiratie van afslankambassadrice Myra: spinaziepakketjes met zalm

Door Sanne De Lee

Myra – een van onze ambassadrices van het Grote Afslankplan – slaat volop aan het experimenteren met de gezonde keuken. En daar laat ze je graag van meegenieten! Deze week: spinaziepakketjes met zalm

Ingrediënten

  • 2 vellen brickdeeg
  • 100 gram (dievries)spinazie
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • 2 grote eetlepels cottage cheese
  • 1 losgeklopt eitje

Besmeer elk brickdeegvel met het losgeklopt ei, zodat het straks goed dichtkleeft. Leg in het midden van het vel een plak gerookte zalm. Verwarm de spinazie in een steelpannetje en leg  bovenop de zalm. Werk af met een toefje cottagecheese en versgemalen peper. Vouw het brickvel dicht tot een pakketje en bak ze goudbruin in voorverwarmde oven van 180°C. Serveer met verse broccoli- of andere groentepuree.

brickdeeg met zalm

 

“Met een paar vaste ingrediënten -brickdeeg, cottagecheese, verse groenten- tover ik telkens weer iets lekkers uit mijn mouw. Leuk, dat experimenteren!” – Myra

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."