moussaka

Wat eten we vandaag? Inspiratie van afslankambassadrice Myra: vegetarische moussaka

Door Sanne De Lee

Myra – een van onze ambassadrices van het Grote Afslankplan – slaat volop aan het experimenteren met de gezonde keuken. En daar laat ze je graag van meegenieten! Deze week: vegetarische moussaka.

Ingrediënten

  • 300 gram bloemkool
  • 1/2 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 tomaat
  • 3 sjalotten
  • 150 gram cottage cheese
  • Italiaanse kruiden
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Eerst de voorbereiding:

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar. Giet het water af en stamp de bloemkool tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Pel en snipper de sjalotten. Spoel de aubergine, snij in fijne schijfjes en kruid met Italiaanse kruiden. Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
  • Stoof de aubergine in een beetje olie en hou apart.
  • Stoof ook de paprika en de sjalot in een beetje olie.
  • Spoel de tomaat en snij in schijfjes.
  • Meng de cottage cheese met wat peper en Italiaanse kruiden.

En dan: laagje voor laagje

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg in een grote ovenschaal een laagje aubergine, dan een laagje rauwe tomaat, wat gestoofde ui en paprika en een laagje bloemkoolpuree. Sluit af met een laagje cottage cheese.
  • Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met cottage cheese.
  • Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven en daarna nog 5 à 10 minuten onder de grill.

En, ga jij dit receptje ook eens proberen?

Nog meer inspiratie en tips voor een gezonde levensstijl: volg ons Grote Afslankplan!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."