Wat eten we vandaag? Inspiratie van afslankambassadrice Myra: vegetarische moussaka
10 feb 2016
Ingrediënten
- 300 gram bloemkool
- 1/2 aubergine
- 1 groene paprika
- 1 tomaat
- 3 sjalotten
- 150 gram cottage cheese
- Italiaanse kruiden
- nootmuskaat
- peper en zout
Eerst de voorbereiding:
- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar. Giet het water af en stamp de bloemkool tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Pel en snipper de sjalotten. Spoel de aubergine, snij in fijne schijfjes en kruid met Italiaanse kruiden. Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
- Stoof de aubergine in een beetje olie en hou apart.
- Stoof ook de paprika en de sjalot in een beetje olie.
- Spoel de tomaat en snij in schijfjes.
- Meng de cottage cheese met wat peper en Italiaanse kruiden.
En dan: laagje voor laagje
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg in een grote ovenschaal een laagje aubergine, dan een laagje rauwe tomaat, wat gestoofde ui en paprika en een laagje bloemkoolpuree. Sluit af met een laagje cottage cheese.
- Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met cottage cheese.
- Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven en daarna nog 5 à 10 minuten onder de grill.
En, ga jij dit receptje ook eens proberen?
Nog meer inspiratie en tips voor een gezonde levensstijl: volg ons Grote Afslankplan!