dik van aardappelen
Getty Images

Goeie vraag: word je dik van aardappelen?

Door Karolien Joniaux

Aardappelen worden vaak bestempeld als dikmakers. Ze ruimen steeds meer plaats voor de populaire quinoa of bulgur. Maar zijn ze echt zo slecht voor onze lijn en kun je echt dik worden van aardappelen?

Feit of fabel?

Volgens voedingsdeskundige Patrick Mullie is het een fabeltje: β€œAardappelen bevatten inderdaad veel zetmeel, maar ook veel water. Het is dus een fabeltje dat je er dikker van wordt. Ze zijn niet alleen een bron van voedingsvezels, kalium en vitamine B en C, ze zijn ook minder calorierijk dan pasta of rijst. Een gekookte aardappel bevat zo’n 70 Γ  80 kcal per 100 gram. Ter vergelijking: brood bevat 268 kcal per 100 gram, pasta en rijst 125 kcal.”

Wie evenwichtig wil eten, kookt dagelijks twee tot drie grote aardappelen. Vermijd bereidingen zoals kroketten of puree. Die zijn wel calorierijker.

Mis ook zeker niet:

Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."