Genieten van kerstkoken: het ultieme feestmenu van Libelle-chef Natalie
14 dec 2020
Libelle-chef Natalie houdt van gezelligheid en lekker eten. Dit zijn haar feestelijke toppers voor een zalig kerstdiner met haar gezin.
Laat je inspireren door Natalies overheerlijke feestgerechten!
Enkele tips van Natalie
- Voor het hapje: maak de minicroques kindvriendelijker door met een koekjesvormpje leuke sterretjes uit het brood te steken.
- Voor het voorgerecht: zijn je kindjes geen fan van sint-jakobsvruchten? Vervang ze dan door gebakken scampi’s.
- Voor het hoofdgerecht: gevogelte zoals kip, parelhoen en kalkoen is gaar als je met een mesje in de bouten prikt en er helder vocht uitloopt. De oventijd is afhankelijk van het gewicht van de vogel en de oventemperatuur.
- Voor het dessert: zorg er bij tiramisu altijd voor dat de vloeistof waarin je je koekjes dopt lauw of koud is. Anders zullen de koekjes snel papperig worden en vocht loslaten, waardoor de crème heel vloeibaar wordt.
Het feestmenu van Natalie
- Hapje: minicroques met tapenade van champignons, fenegriekkaas en uienchutney
- Voorgerecht: sint-jakobsvruchten met bloemkoolcrème
- Hoofdgerecht: ovengeroosterde parelhoen met mandarijnboter
- Dessert: frisse limoncellotiramisu
Volg ons opΒ Facebook,Β Instagram,Β PinterestΒ en schrijf je in op onzeΒ nieuwsbriefΒ om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!