Een traditionele kerststol: zo maak je het lekkerste kerstbrood
Een traditionele kerststol is iets wat vooral in Nederland en Duitsland wordt gegeten. Maar zo’n luxebrood met amandelspijs en rozijnen kan ons natuurlijk ook altijd bekoren! Probeer het vooral eens zelf te maken, want zelfgemaakt: dat smaakt!
Eeuwenoude traditie
Ruim 650 jaar geleden brachten de kruisridders van hun tochten onbekende specerijen mee zoals amandelen, oranjesnippers en sukade. Toen al werden er samen met rozijnen en fijn deeg de heerlijkste kerststollen gebakken. De stol werd gezien als een vruchtbaarheidssymbool of de vorm werd ook aanschouwd als een kindje, gewikkeld in dekens.
Je maakt het broodje niet in 1-2-3, maar het is wel de moeite waard, da’s beloofd!
Zelf een kerststol maken:
Nog meer lekkers voor kerst:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!