Heerlijk zomers: 25 lekkere en snelle pastasalades
06 aug 2024
Met pasta scoor je bij iederéén. Deze smaakvolle pastasalades tover je in een mum van tijd op tafel. Makkelijk, snel én lekker!
Op zomerdagen zoals vandaag smaakt een pastasalade nog meer! Welke ga jij maken?
Een paar tips voor de lekkerste pastasalades
- Maak je een pastasalade? Ga dan voor kleine pasta: Krulletjes, strikjes, boogjes… Het ziet er leuk uit én eet makkelijker dan lange slierten. Laat je gerust inspireren door dit overzicht van allerhande soorten pasta!
- Reken 100 à 125 g ongekookte pasta per persoon.
- Kook de pasta altijd in veel water met een flinke snuif zout. Zo voorkom je dat hij aan elkaar gaat plakken. Olie toevoegen helpt niet. Die blijft immers boven op het water drijven.
- Voeg de pasta pas toe als het water echt kookt. Doe je ‘m vroeger in het water? Dan wordt de pasta slap en plakkerig. De kooktijd begint te tellen vanaf het moment waarop het water opnieuw kookt nadat je de pasta hebt toegevoegd.
- Giet de pasta af en spoel ‘m meteen met koud water. Je spoelt zo het zetmeel weg, waardoor de pasta niet aan elkaar zal gaan plakken.
- Je kunt pastasalade ook maken met een restje pasta van de vorige dag, als de saus er nog niet doorgeroerd zit, uiteraard.
- De salade is het lekkerst als hij niet rechtstreeks uit de koelkast komt. Laat ‘m eventjes op temperatuur komen voor je serveert. Als hij té koud is, kunnen de verschillende smaken niet tot hun recht komen. Een koude pasta moet je ook een beetje meer afkruiden dan een warme pasta.
- Pastasalades zijn gevoelig voor bederf. Zet een restje dus meteen in de koelkast en laat het zeker niet gewoon op het aanrecht staan.
Pastasalades: aan de slag!
Deze pastasalade van Sandra Bekkari is ook altijd een succes!
Nog meer lekker eten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!