10x de lekkerste worstjes
07 apr 2017
Het lijkt wel of er eindeloos veel worsten bestaan. De klassieke boerenworst, de iets gewaagdere bloedworst, om van de braadworst nog maar te zwijgen. Allemaal om-ter-lekkerst, maar aan deze wereldse worstjes kunnen wij Γ©cht niet weerstaan:
- Mortadella
Een Italiaanse worst gemaakt van fijngemalen varkensvlees met stukjes spek en peperkorrels. Soms zitten er ook smaakmakers in als pistachenootjes en olijven. - Chorizo
Deze worst komt oorspronkelijk uit Spanje, maar heeft ondertussen al de hele wereld veroverd. Hij smaakt kruidig, en heeft een stevige structuur. Karakteristiek aan dit worstje? De typische paprika smaak, die al dan niet pikant is. - Merguez
Dit worstje uit de Noord-Afrikaanse keuken weet ons culinaire hart meteen te veroveren. Het wordt gemaakt van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa. Daarnaast stelen ook komijn, paprika, knoflook en peper de show in dit worstje. Lekker bij couscous! - Chipolata
Dit verse worstje is ondertussen uitgegroeid tot een gekende klassieker in onze Vlaamse keuken. Toch komt het oorspronkelijke recept uit Frankrijk. Onweerstaanbaar met smeuΓ―ge puree. - Droge worst
Een streekgerecht van bij ons, waarbij de worst na het vullen wordt opgehangen om te drogen. De smaak is afhankelijk van de kruiden die gebruikt worden. Kruidnagel speelt vaak een belangrijke rol bij droge worst, maar elke slager heft zijn eigen specialiteit. Lekker bij het aperitief!
Onze favoriete worst-recepten: