10x zelfgemaakte confituur van steenfruit
Tijdens de zomer genieten we volop van steenvruchten zoals abrikozen, perziken, pruimen en kersen. Hoogtijd dus om je mandje te vullen met dat overheerlijk fruit en er confituur van te maken. Lekker lang nagenieten met de zomer in je mond! Heerlijk op de boterham of als vulling in taarten. Maar hoe maak je confituur van steenfruit? Ontdek onze recepten!
Confituur van steenfruit
Wil je liever geen te zoete confituur? Voeg dan een handje rode bessen, frambozen of een stengel rabarber toe. Die zullen de smaak van de steenvruchten niet overheersen, maar de confituur van steenfruit wel minder zoet maken.
Pssst: wist je dat steenfruit de verzamelnaam is voor alle vruchten met een harde pit in het hart? In de pit, of ‘steen’, bevindt zich het eigenlijke zaad.
Nog meer genieten van lekker fruit
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!