12 schatten uit de zee
Een heerlijk vispannetje is niet meer van het menu weg te denken. Er bestaan veel variaties en tegenwoordig kan je het met alle groenten, aardappelen en vis combineren. We zetten enkele recepten en extraatjes voor de afwerking voor jou op een rij.
Een vispannetje is ideaal om restjes vis in te verwerken. Je kan kiezen om met verse vis teΒ werken of vis uit de diepvries. Een vispannetje hoeft niet altijd klassiek te worden klaargemaakt. Je kunt naast de Oostendse wijze ook voor bijvoorbeeld een Oosterse wijze kiezen!
Maak zelf visbouillon
Zelfgemaakte visbouillon kan de smaak versterken en is eenvoudig te maken. Je hebt het afval van de vis nodig, enkele groenten, kruiden en wat water. Bekijk hier enkele recepten.
Puree
Een vispannetje wordt vaak gecombineerd met een lekkere aardappelpuree. Ga voor de afwisseling eens voor een spinazie-, wortel- en savooipuree of een heerlijke puree van zoete aardappelen. Naast puree smaakt een vispannetje ook met frietjes, een gekookte aardappel, kroketjes of bij een Aziatische variant rijst.
In de oven
Bestrooi je vispannetje met wat gemalen kaas en paneermeel en laat het even onder de grill staan. Het korstje zal voor een heerlijk extraatje zorgen!
Recepten
Lees ook: