4x recepten met Nutella om je vingers bij af te likken
13 jul 2016
Choco! Heerlijk op de boterham, op een pannenkoek of wafel. Om nog meer te genieten van je favoriete chocopasta, kan je een van deze receptjes uitproberen.
Ijskoffie met Nutella
Wat heb je nodig?
- 400 ml koude melk
- 3 eetlepels gecondenseerde melk
- 4 eetlepels Nutella
- 2 koffielepels instant koffie
- 3 koffielepels vanille extract
- handje ijsblokjes
Hoe ga je te werk?
- Doe alle ingrediΓ«nten in een blender en blend tot een egaal mengsel
- Giet de ijskoffie in glazen
- Voeg eventueel extra ijsblokjes toe en bestrooi met cacao
Nutella koekjes
Wat heb je nodig?
- 1 kopje bloem
- 1 kopje fijngehakte chocolade
- 1 ei
- 2 eetlepels Nutella
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 180Β°C
- Mix de bloem, het ei en de Nutella tot een glad geheel
- Meng de fijngehakte chocoladesnippers erdoor
- Maak van het deeg ongeveer 12 balletjes
- Bedek een bakplaat met bakpapier
- Druk de balletjes tot een plat koekje
- Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven
Madeleines met Nutella
Wat heb je nodig?
- 30 g zachte Nutella
- 150 g gezeefde bloem
- 125 g licht gezouten en zachte boter
- 150 g suiker
- 2 grote eieren
- 2 eetlepels melk
Hoe ga je te werk?
- Klop de eieren met de suiker tot het mengsel wit wordt
- Voeg de bloem, de boter, de melk, het bakpoeder en 15 g Nutella toe
- Giet in elk beboterd cakevormpje een eetlepel van dit deeg
- Leg bovenop telkens nog een klein vlokje Nutella
- Zet gedurende 3 minuten in een oven op 220 graden
- Draai de temperatuur lager tot 180 graden
- Laat nog 6 minuten bakken
Brownies met Nutella en pecannoten
Wat heb je nodig?
- 100 g Nutella
- 3 eieren
- 100 g chocoladeschilfers (puur of melk)
- 150 g boter
- 150 g kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 80 g gezeefde bloem
- 50 g pecannoten
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bestrijk de bakvorm met boter en bloem
- Plet de pecannoten en bak ze in een droge, hete pan
- Laat de boter smelten au bain-marie en voeg de Nutella toe
- Haal van het fornuis en voeg de chocoladeschilfers toe
- Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa
- Doe het chocolademengsel er bij en strooi er de bloem en noten over
- Giet het mengsel in de bakvorm
- Zet in de oven en laat ongeveer 30 minuten bakken
- Snij er vierkante blokjes van en versier met een halve pecannoot
Toch nog zin om een ticketje Amsterdam te boeken? Een ticket voor het festival kost β¬ 12, klik hier voor meer informatie.
Bron: allesmetnutella.nl