4 snelle tussendoortjes met havermout
Havermout is niet alleen ‘s morgens lekker, maar ook in de namiddag als vieruurtje. Gezond én klaar in een mum van tijd!
1 Mug cake met havermout en banaan
Dit heb je nodig
- 4 eetlepels havermout
- 1 banaan
- 1 ei
- 1 theelepel suiker
- snuifje kaneelpoeder
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (optioneel)
- gehakte walnoten (optioneel)
Mug cake of cake in een mok is makkelijk en zo klaar. Aangezien je de cake klaarmaakt in jouw favoriete mok, heb je ook weinig afwas achteraf. Handig toch? Prak de banaan in een mok en meng er het ei, de havermout, suiker en kaneel door. Zet je mok zo'n 2 minuten in de microgolfoven op de hoogste stand. Laat afkoelen en werk eventueel af met wat Griekse yoghurt en walnoten.
2 Aardbeienmilkshake
Dit heb je nodig
- 50 gram havermout
- 1 banaan
- 14 diepgevroren aardbeien
- 200 ml magere melk
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
Doe alle ingrediënten in een blender. Mix goed en garneer je milkshake met een paar schijfjes aardbei. Zo simpel is het!
3 Granola-knikkers
Dit heb je nodig
- 125 gram havermout
- 50 gram pindakaas
- 3 theelepels honing
- 25 gram kokosschilfers
- 30 gram rozijnen
- 30 gram chocoladestukjes
Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Zet ongeveer 30 minuten in de koelkast. Maak je handen lichtjes nat met water en rol balletjes. Leg de granola-knikkers op een bakplaat met bakpapier en zet nog eens 30 minuten in de koelkast.
Je kunt deze snelle tussendoortjes ook bewaren in de diepvriezer. Verpak ze in porties in zakjes, dat is handig om mee te nemen naar je werk.
4 Havermoutkoekjes met ijs
Dit heb je nodig
- 2 havermoutkoekjes
- 1 bolletje ijs naar keuze
Neem een havermoutkoekje en schep er een bolletje van jouw favoriete ijs op. Leg een tweede koekje op het ijs en duw zachtjes samen. Een origineel ijsje in een handomdraai! Maak je graag je eigen havermoutkoekjes? Lees het recept [LINK_TEXT id=1].