gehaktballetjes
© Getty Images

De lekkerste gehaktballetjes: 10 makkelijke recepten (+ onze tips)

Jong of oud, groot en klein: iedereen lust gehaktballetjes. Wij leggen je uit hoe je het perfecte balletje rolt en geven daarna graag de lekkerste recepten.

Tips voor de perfecte gehaktballetjes

1. Kies het beste gehakt

Voor perfecte gehaktballetjes kies je best een vettere gehaktsoort, zoals varkensgehakt. Die geven een smeuΓ―ger resultaat. Gebruik je kippengehakt, let er dan op dat je het de balletjes niet te lang lang bakt. Het beste resultaat krijg je met een mix van verschillende soorten gehakt.

2. Goede binding

Voeg een losgeklopt eitje en geweekt brood of broodkruim toe. Dit helpt als bindmiddel en voorkomt dat de balletjes uit elkaar vallen tijdens het bakken. Kruid met peper, zout en eventueel gesnipperde tuinkruiden of gestoofde sjalot.

3. Gelijke porties

Verdeel het gehakt eerst in gelijke porties. Gebruik hier bijvoorbeeld een ijsschep of eetlepel voor. Rol er pas daarna balletjes van. Zo vermijd je dat het ene balletje groter is dan het andere.

4. Natte handen

Natte handen voor je begint te rollen? Da’s minder gehakt dat blijft kleven.

5. Voorkoken

Kook de balletjes eerst voor in bouillon. Geef ze daarna een lekker korstje in de pan. Op die manier zijn ze zowel gaar binnenin als lekker knapperig vanbuiten.

De lekkerste recepten

Meer lekkere inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."