De lekkerste gehaktballetjes: 10 makkelijke recepten (+ onze tips)
Jong of oud, groot en klein: iedereen lust gehaktballetjes. Wij leggen je uit hoe je het perfecte balletje rolt en geven daarna graag de lekkerste recepten.
Tips voor de perfecte gehaktballetjes
1. Kies het beste gehakt
Voor perfecte gehaktballetjes kies je best een vettere gehaktsoort, zoals varkensgehakt. Die geven een smeuΓ―ger resultaat. Gebruik je kippengehakt, let er dan op dat je het de balletjes niet te lang lang bakt. Het beste resultaat krijg je met een mix van verschillende soorten gehakt.
2. Goede binding
Voeg een losgeklopt eitje en geweekt brood of broodkruim toe. Dit helpt als bindmiddel en voorkomt dat de balletjes uit elkaar vallen tijdens het bakken. Kruid met peper, zout en eventueel gesnipperde tuinkruiden of gestoofde sjalot.
3. Gelijke porties
Verdeel het gehakt eerst in gelijke porties. Gebruik hier bijvoorbeeld een ijsschep of eetlepel voor. Rol er pas daarna balletjes van. Zo vermijd je dat het ene balletje groter is dan het andere.
4. Natte handen
Natte handen voor je begint te rollen? Da’s minder gehakt dat blijft kleven.
5. Voorkoken
Kook de balletjes eerst voor in bouillon. Geef ze daarna een lekker korstje in de pan. Op die manier zijn ze zowel gaar binnenin als lekker knapperig vanbuiten.
De lekkerste recepten
Meer lekkere inspiratie:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!