5 trucjes voor de lekkerste confituur
15 jun 2014
De lekkerste confituur maak je zelf. En met onze trucjes kan hij nooit meer mislukken!
1. Gebruik goed gesteriliseerde bokalen
- De glazen potten die je gebruikt, moeten altijd brandschoon zijn. Je kunt ze steriliseren door ze 5 minuten onder te dompelen in kokend water en ze dan omgekeerd om een schone keukenhanddoek te zetten om uit te lekken tot je ze vult.
2. Controleer de dikte van de confituur
- Om te checken of je confituur de juiste dikte heeft, laat je een druppel op een koud bord vallen. Wacht 1 minuut duw er dan zachtjes met je vinger tegen. Rimpelt het oppervlak, dan is de confituur klaar.
3. Maak ook de randjes schoon
- Vergeet niet de randen van de potjes goed schoon te maken voor je de deksels erop draait. Anders is er kans op schimmelvorming.
4. Draai de potjes om
- Vul de potjes tot de rand, draai er de deksels op en zet ze eerst 5 of 10 minuten op hun kop. Draai ze weer om en laat ze verder afkoelen.
5. Bewaar op een donkere, koele plaats
- Goed gesloten potjes kun je maandenlang op een koele en donkere plaats bewaren. Eenmaal geopend blijft de confituur enkele weken goed in de koelkast.