
Zet dit recept uit ’56 recepten’ op jouw menu!
27 apr 2016
Het nieuwe bookzine ‘Vis op het menu’ bevat maar liefst 56 eenvoudige en snelle recepten met vis in de hoofdrol. Kiezen is altijd een beetje verliezen, maar dit recept is alvast een van onze favorieten! Benieuwd naar de andere recepten? De nieuwe Libelle kookboek is nu verkrijgbaar in de winkel of op www.magstore.be voor maar € 8,95.
Rozemarijnspiesjes met vis en prosciutto
Benodigdheden voor 4 personen
- 750 g lengfilet zonder vel, in blokjes
- 4 dunne sneetjes prosciutto, in de lengte gehalveerd
- 1 lange rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 8 grote takken verse rozemarijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voor erbij
- knoflooksaus
- rucola
Bereidingswijze
- Haal voorzichtig de meeste naaldjes van de rozemarijntakken, maar laat bovenaan een plukje zitten. Snij de onderkant van de takken op een punt.
- Hak 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes fijn. Leg ze in een grote kom en voeg er de olie, het pepertje en de knoflook aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Voeg de blokjes vis toe en schep ze om zodat ze overal een laagje marinade hebben. Laat 20 minuten marineren.
- Steek de blokjes vis op de spiesjes en weef er tussen de vis-repen prosciutto op.
- Verhit de barbecue, of een grote braadpan. Rooster de spiesjes 5 à 6 minuten en keer ze tussendoor op al hun kanten, tot ze rondom licht gekleurd zijn en de vis net doorbakken is.
- Serveer de visspiesjes met knoflooksaus en rucola.
Ontdek nog meer visrecepten in het nieuwe bookzine ‘Vis op het menu’ van Libelle. Nu te koop in de winkel of op www.magstore.be voor € 8,95.