Driekoningen vandaag! Zo maak je snel zelf een driekoningentaart
06 jan 2020
Het is weer zover: op zes januari lopen kinderen traditiegetrouw al zingend en verkleed door de straten, bedelend om een snoepje of wat zakgeld. En daar hoort natuurlijk een lekkere driekoningentaart bij!
Makkelijk recept
Wat heb je nodig?
- 2 vellen bladerdeeg (kant-en-klaar)
- 3 eieren
- 125 g kristalsuiker (fijn)
- 125 g amandelpoeder
- 125 g boter
- 1 kl amandel-essence
- zout
- 1 amandel (of koffieboon)
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180Β° C.
- Roer de suiker met de boter tot room. Klop 2 eieren los en doe ze erbij, samen met een snuifje zout, het amandelpoeder en de amandelessence. Roer alles mooi glad.
- Leg 1 vel bladerdeeg op het bakpapier op de bakplaat. Verdeel er de crème over, maar laat een rand van 1,5 cm vrij en bestrijk die met water. Leg de amandel ergens op de vulling. Dek af met het andere deegvel. Druk de rand aan met een vork. Maak in het midden een gaatje voor de stoom.
- Klop het laatste ei los met 1 el water en bestrijk er de taart mee. Bak ze 25 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin is.
- Laat de driekoningentaart afkoelen op een rooster en versier ze voor het serveren met een kroontje van goudpapier.
Op Libelle Lekker vind je nog andere lekkere gerechten voor Driekoningen!
Smakelijk!