Libelle-chef Ilse D’hooge kookt lekker makkelijk met pasta
29 mrt 2016
Doe inspiratie op in het nieuwe bookzineย โLekker makkelijk pasta’ย waarinย Libelle-chef Ilse D’hooge maar liefst 40ย verrassende recepten met de familietopper heeftย uitgewerkt. ย Kiezen is altijd een beetje verliezen, maar dit recept is alvast een van onze favorieten!
Pasta met ratatouille en feta
Benodigdheden voor 4 personen:ย
- 2 flinke courgettes
- 6 pruimtomaten
- 150 g kerstomaten
- 2 rode uien
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 200 g feta
- 400 g korte pasta (penne, casarecce, …)
- 50 g rucola
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
Aan de slag
- Spoel de courgettes, maak ze schoon en snij in blokjes. Spoel alle tomaten en snij de pruimtomatenย in stukjes. Pel de uien en de knoflook, snipper beide fijn. Spoel de paprika en snij in blokjes.
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit intussen deย olie in een pan en fruit de knoflook- en uisnippers glazig. Voeg er de courgette- en paprikablokjes aan toe en laat 3 minuten mee garen.Voeg de tomatenblokjes en kers- tomaten toe, roer er de tomatenpuree door en laatย 3 minuten sudderen op middelhoog vuur.
- Giet de pasta af, laat uitlekken en verdeel overย borden. Werk af met de ratatouille, verkruimel erย de feta over en werk elk bord af met wat rucola.
Ontdek nog meer recepten in het nieuwe bookzine van Ilse โLekker makkelijk Pastaโ . Nu te koop in pakket met Libelle samen voor โฌ10 en ook los in de winkel of opย www.magstore.beย voor โฌ8,95.ย