koffie

7x heerlijke koffie met een extraatje

Het is weekend en dan mag het al eens wat meer zijn. Niet bij het ontbijt uiteraard, maar zo rond een uur of vier kunnen deze koffietjes ons wel bekoren!

Een tikkeltje warmer

Irish, Italian, Hasseltse…tijdens koude dagen voegen we deze plaatsnamen graag voor onze koffie. En al zeker wanneer er verse slagroom aan te pas komt.

Scoor punten bij je gasten en schotel hen een huisgemaakte versie voor. Je maakt het in een wip!

Nog meer lekkers

Zo maak je zelf koffielikeur!

Dit heb je nodig

  • 600 ml neutrale wodka of jonge jenever
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 50 g ongemalen koffiebonen
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker

Zo maak je het

  • Meng alle ingrediΓ«nten in een schone glazen pot of fles. Draai het deksel of de dop erop. Schud goed om.
  • Zet de fles op een donkere plaat en schud hem elke dag even om. Na vier weken is de koffielikeur klaar.
  • Schenk de likeur door een fijne zeef (of koffiefilter) en schenk terug in een schone fles.

Niets beter gesmaakt dan huisgemaakt!

Ontdek meer:

 

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."