Video: Kan jij ‘nee’ zeggen tegen deze pizzacake?

Door De Redactie

Dit rijkelijk avondmaal is het beste van twee werelden: cake+pizza! Geen echte zoete cake natuurlijk, maar wel een torenhoge pizza met verschillende laagjes die doet denken aan een biscuittaart. Je kunt eindeloos variΓ«ren naar eigen smaak. Dit is een caloriebommetje, maar we mogen al eens zondigen, toch?

Wat heb je nodig?

  • 6Β kant-en-klare pizzadeegjes
  • Potje kant-en-klare tomatensaus (met kruiden)
  • Geraspte mozzarella
  • Toppings naar keuze: hesp, salami, kip, ananas, paprika, ajuin, ansjovis, kappertjes…

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200Β°C.
  2. Bedek een ronde springvormΒ met bakpapier en leg er een eerste laagje pizzadeeg in. Bedek ook de randen van de springvorm met repen deeg.
  3. Verdeel nu wat tomatensaus op de eerste laag en beleg met je favoriete toppings.
  4. Leg nu een tweede laagje pizzadeeg over de toppings en herhaal dit proces tot je springvorm volledig gevuld is.
  5. Plaats in de oven voor circa 25Β minuten tot je pizza goudbruin gebakken is en de kaas mooi gesmolten is. Een feestmaal voor jong en oud!

Tip: wil je de calorieΓ«n toch wat inperken? Kies dan voor light mozzarella, kip en veel groentjes als toppings.

Smakelijk en vergeet de serviet niet!

Lees ookΒ 

Cake bakken zonder mixen? Dat is een dump cake!Β 

Internethype: de doorzichtige cake

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."