8x feestelijk koken met zalm
14 nov 2018
Zalm voelt zich als een vis in het water op jouw feesttafel. Als carpaccio of tartaar, op zβn Thais of met champagne-sabayon, krokant gebakken of gepocheerd…8x zalm in een lekker chic jasje!
3 regels voor krokante zalm
1. Dep de zalm aan beide kanten droog met keukenpapier.
2. Strooi wat grof zeezout over de filet.
3. Schroei de buitenste delen meteen dicht onder het rooster, of in een hete pan. Zo krijgt de zalm een lekker korstje, en kunnen de sappen niet weg, waardoor de zalm krokant, maar wel sappig blijft.
Zalm houdt van…
β’ zeekraal β’ mosterd β’ dille β’ citroen β’ rode biet
β’ sesamzaad β’ sojasaus β’ waterkers β’ mierikswortel
Het feestneusje van de zalm
Smakelijk!
Ook interessant:
- De tien lekkerste appeltaarten
- 8x hartig lekkers uit de oven in minder dan 30 minuten
- Tijm, laurier en dille: hoe droog je kruiden het best?