Libanees koken: 12 heerlijke recepten uit het Midden-Oosten
21 aug 2024
Had je het al gemerkt? Libanees koken is hot! Met ingrediΓ«nten zoals granaatappel, za’atar en sumak krijg je een instant vleugje exotiek in je bord. Ontdek de typische smaken en gerechten hier!
Typische ingrediΓ«nten uit de Libanese keuken
- Sumak (smaakt citroenachtig)
- Za’atar (een kruidenmengsel met tijm en sumak dat vooral op brood wordt gegeten)
- Granaatappel
- Kikkererwten
- Bulgur of couscous
- Sesampasta of tahin
- Geitenkaas
- Munt
- Komijn
- Citroen
Libanese gerechten: wat staat er op de menukaart?
- Hummus: een dip gemaakt van kikkererwten en tahin
- Falafel: kikkererwtenballetjes
- TaboulΓ©: een salade van bulgur met blokjes tomaat, komkommer en veel verse kruiden
- Kishk: een mengsel van gefermenteerde bulghur met yoghurt
- Baba ganoush: een dip van geroosterde aubergines
- Fatoush: een salade met stukjes gebakken pitabrood
- Labneh: uitgelekte yoghurt op smaak gebracht met kruiden
- Baklava: de gebakjes die ook in de Griekse en Turkse keuken populair zijn
En nu zelf Libanees koken!
Toch zin in iets anders?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!