libanees koken

Libanees koken: 12 heerlijke recepten uit het Midden-Oosten

Door De Redactie

Had je het al gemerkt? Libanees koken is hot! Met ingrediΓ«nten zoals granaatappel, za’atar en sumak krijg je een instant vleugje exotiek in je bord. Ontdek de typische smaken en gerechten hier!

Typische ingrediΓ«nten uit de Libanese keuken

  • Sumak (smaakt citroenachtig)
  • Za’atar (een kruidenmengsel met tijm en sumak dat vooral op brood wordt gegeten)
  • Granaatappel
  • Kikkererwten
  • Bulgur of couscous
  • Sesampasta of tahin
  • Geitenkaas
  • Munt
  • Komijn
  • Citroen

Libanese gerechten: wat staat er op de menukaart?

  • Hummus: een dip gemaakt van kikkererwten en tahin
  • Falafel: kikkererwtenballetjes
  • TaboulΓ©: een salade van bulgur met blokjes tomaat, komkommer en veel verse kruiden
  • Kishk: een mengsel van gefermenteerde bulghur met yoghurt
  • Baba ganoush: een dip van geroosterde aubergines
  • Fatoush: een salade met stukjes gebakken pitabrood
  • Labneh: uitgelekte yoghurt op smaak gebracht met kruiden
  • Baklava: de gebakjes die ook in de Griekse en Turkse keuken populair zijn

En nu zelf Libanees koken!

Toch zin in iets anders?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."