Aha: Zo maak je taaie chips weer knapperig
11 nov 2018
Dat zakje chips lag op de loer, en dus kon je het niet laten om het pakje te openen en er een paar uit te nemen. Enkele dagen later gun je jezelf een snoepdagje in de zetel, maar dan blijkt diezelfde snack toch niet zo knapperig meer. Oeps!
Geen nood, je krijgt die taaie chips in één-twee-drie weer krokant. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een oven.
Van wak naar krokant
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de versnapering op een bakplaat en schuif ze erin.
- Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe en laat ze zo’n 10 minuten in de oven.
Wanneer je ze na die tien minuten uit de oven haalt, is alle taaiheid eruit verdwenen en zijn ze weer lekker crispy. De reden: de warmte van de oven trekt het vocht uit de chips.
Laat het smaken!
Bron: elleeten.nl – Beeld: gettyimages.be
Nog meer lezen:
- Verrassend: dit eten bevat nog meer zout dan een zakje chips
- Waarom je beter kiest voor gewone chips dan groentechips
- Zo maak je zelf zoete aardappelchips
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!