Allergievrije pannenkoeken: lekker voor iedereen
12 mei 2017
Pannenkoeken, het dessert bij uitstek. Ook bij menig kinderfeestje wordt de pannenkoek geserveerd. Maar wat als jij of je kind de lekkernij niet eens mag proeven? Dan maak je toch gewoon de allergievrije versie!
- Pannenkoeken zonder ei: je kunt perfect pannenkoeken bakken zonder eieren, ze zullen alleen iets minder luchtig zijn. Eieren geven ook smaak aan de pannenkoek. Eventueel kun je in het basisrecept de 3 eieren vervangen door 1 fijngeplette banaan.
- Pannenkoeken zonder gluten: gebruik glutenvrije bloem (speciale bloem gekocht in de dieetwinkel, maar ook maïsmeel, rijstmeel…) en voeg wat glutenvrij bakpoeder (Dr. Oetker of Albona) of wijnsteenbakpoeder (natuurvoedingswinkel) toe (zie aanwijzingen op de verpakking voor de verhouding). Gebruik alleen bloem waarvan je zeker bent dat ze glutenvrij is en niet in contact is geweest met gewone bloem. Gebruik geen bier in je beslag.
- Pannenkoeken zonder lactose: vervang koemelk door sojamelk (eventueel met een smaakje, vanille is hier bijvoorbeeld heel lekker), rijstmelk, amandelmelk, hazelnootdrink… En gebruik olie in plaats van boter om te bakken.
- Pannenkoeken zonder suiker: laat de suiker in het recept weg. Je pannenkoek blijft wat lichter van kleur, maar hij zal even goed lukken. Eventueel kun je de suiker vervangen door een zoetstof naar keuze.
Probeer ook eens deze allergievrije havermout pannenkoeken met banaan:
Deze mooie spulletjes uit onze Lekker-shop al gespot?
[lls products=178981|136204|186311]