Alles in één pan: een voorsmaakje van Pascale Naessens nieuwe boek
Met ‘Super Simpel’ serveert Pascale precies wat ze belooft: supersimpele, maar vooral ook gezonde en lekkere gerechten… zonder veel afwas. Laat je verrassen door deze eenpansgerechten!
Recept: Zalm in een romige tomatensaus met verse kruiden
Voor 2 personen
Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. gaartijd
Ingrediënten
- 2 zalmmoten
- 30 g parmezaan
- 500 g kerstomaatjes
- 100 g spinazie
- 150 ml room
- 3 knoflookteentjes
- 1 bosje basilicum (20 g)
- sap van ½ citroen
- boter
- peper en zout
Recept
- Smelt wat boter in een pan en bak de zalmmoten gedurende 2 tot 3 minuten aan elke kant. Haal de zalm uit de pan, bedek met aluminium-folie en zet opzij.
- Giet de bruine boter uit de pan en maak de pan schoon met een vel keukenpapier.
- Doe weer wat boter in de pan en laat smelten. Snij de knoflook fijn en voeg toe, samen met de kerstomaatjes. Zet het deksel op de pan en laat rustig een paar minuten garen of tot de tomaatjes beginnen open te barsten. Giet de room erbij en laat rustig verder garen.
- Voeg de parmezaan en het sap van een halve citroen toe en roer door de saus. Snij de spinazie en het basilicum fijn en voeg toe. Kruid met peper en zout.
- Leg er tot slot de vis weer bij en laat die nog heel even opwarmen in de pan. Werk af met een paar kleine basilicumblaadjes.
4x eenvoudig koken à la Pascale
1. Lekker vers
We leven in een jachtige tijd waarin bewerkte voeding overal beschikbaar is. Pascale gaat de strijd aan met deze trend: “Met ‘Super simpel’ wil ik laten zien dat gezond koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn of uren hoeft te duren.”
2. Koken is fun
Er is zoveel te winnen als je zelf kookt. Het is niet alleen goed voor een gezond en energiek lichaam, ook de creativiteit komt je ten goede. “Iets maken geeft zoveel voldoening”, vertelt Pascale. “We zijn allemaal creatieve wezens en koken is voor mij ook plezier hebben en spelen.”
3. Kleurrijk mag
Pascale: “Mijn moeder kookte niet graag. Het was ook altijd hetzelfde ritueel: aardappelen schillen en koken, vis of vlees bakken en dan een potje saus en nog een pan groenten bereiden. Dat is gewoon saai. Koken is vandaag veel creatiever, maar tegelijk ook eenvoudiger en kleurrijker. Dat is de stijl waar ik van hou, en die ik met veel enthousiasme wil delen.”
4. Geen afwas
“De recepten in ‘Super Simpel’ zijn perfect voor drukke doordeweekse dagen. De gerechten zijn eenvoudig, en door maar één pan te gebruiken, hoef je je daarna ook niet meer door een berg afwas te worstelen. Zo is er ‘s avonds nog tijd over om te genieten van een wandeling of een goed boek”, glimlacht Pascale. “Alles draait om balans.”
Ontdek het boek
Super simpel, van ontbijt tot dessert in één pan’, Pascale Naessens, €29,99, Uitgeverij Lannoo.