Appeltaarten zijn top!
Niks mis met een lekkere klassieker zoals appeltaart! Met onze tips en recepten lukt het zeker.
Kies de juiste!
Kies de juiste appelen voor je taart. Er bestaan zoveel verschillende soorten, die allemaal hun specifieke eigenschappen hebben. Toch kies je voor desserts liefst harde appelen met een frisse zoetzure smaak. Denk aan Cox, Jonagold of Gala. De appel moet stevig zijn zodat hij niet uit elkaar valt in de oven en niet te sappig zodat het deeg niet te vochtig wordt.
Schillen en snijden
Snij je appelen niet te klein. Een appeltaart mag wel wat beet hebben. Snel partjes snijden lukt het best met een appelsnijder: zo’n toestelletje wat je op je appel zet en naar beneden duwt. In één beweging is het klokhuis verwijderd en heb je partjes van gelijke grootte. Die kun je dan nog in plakjes of stukjes snijden naar wens. Geschilde appels kunnen verkleuren. Je kunt dit mogelijk iets vertragen door ze te besproeien met citroensap of licht te blancheren.
Combineren en uitproberen
Appelen combineren kun je met een lange lijst van ingrediënten:
En bakken maar!