Artisjokken schoonmaken stap voor stap

Door De Redactie

Lekker, artisjokken. Maar ze schoonmaken, hoe doe je dat?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Breek de steel van de artisjok en verwijder de onderste blaadjes. Verwijder vervolgens de harde buitenste blaadjes en zorg dat je alleen de zachte blaadjes overhoudt.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Snij de bovenste blaadjes eraf met een scherp mes.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Verwijder het ‘hooi’ in het midden van de artisjok.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Snij de artisjokbodem indien gewenst in partjes, leg ze onmiddellijk in water met citroensap zodat ze niet verkleuren. Kook ze in een pan met ruim water en een scheutje olijfolie tot ze gaar zijn.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."