‘Bake Off Vlaanderen’: zo bak je zelf de mooiste bloementaart
Zeg het met een bloemetje! Of … met een bloementaart. In ‘Bake Off Vlaanderen’ deden de bakkers het alvast voor, en met deze recepten kun je zélf aan de slag.
Eetbare bloemen
De bekendste eetbare bloem is de Oost-Indische kers, herkenbaar aan z’n mooie oranjerode kleur en z’n zoete, peperachtige smaak. Maar wist je dat ook korenbloemen, viooltjes, madeliefjes, lavendel, vlierbloesems, paardenbloemen, dahlia’s, goudsbloemen, daglelies en rozen eetbaar zijn? En kies gerust ook eens voor de bloemen van courgette, pompoen, kool, radijs, tuinbonen, schorseneer of rucola!
Waar haal je ze?
Elke bloem heeft haar eigen, unieke smaak, maar let op: eet niet zomaar om het even welke bloem. Sommige zijn giftig, besmeurd met uitlaatgassen of bespoten met gewasbeschermingsmiddelen, dus ga zeker niet wildplukken. Haal ze liever in delicatessenzaken of bij de groenteboer, maar ook zelf kweken is een leuk idee. Koop ze in ieder geval nooit bij de bloemist, want die bloempjes zijn niet geschikt om op te eten.
Zelf bloemen maken
Kies je liever voor bloemen uit fondant of marsepein? Geen probleem, want het is niet zo moeilijk als het eruit ziet. Deze video helpt je alvast op weg:
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Aan de slag en … bakken maar!
Coverbeeld: VIER
Maak ook deze ‘Bake Off’-recepten:
- ‘Bake Off Vlaanderen’: zo maak je zelf boterzachte madeleines
- ‘Bake Off Vlaanderen’: zo maak je zelf de lekkerste tarte tatin
- ‘Bake Off Vlaanderen’: zo maak je zelf de krokantste koekjes
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!