Lief voor je budget: bolognese!
Een van de meest gesmaakte recepten Γ ller tijden is de spaghetti bolognese. DezeΒ klassieker laat groot en klein smullen van een heerlijk eenvoudige pastaschotel vol smaak. Echte italianen kijken de andere kant op als je een spaghetti bolognese vraagt. Zij kennen dit recept als ragΓΉ bolognese. VijfΒ ingrediΓ«nten liggen aan de basis: gemengd gehakt,Β ui, selder, wortels en tomatenpuree. In de Γ©chte klassieker zitten dus geen verse tomaten of knoflook. Al maakt dat je saus des te smakelijker.
OoitΒ was ‘spaghetti bolo’ een recept voor de armen, alle ingrediΓ«nten zijn immers spotgoedkoop. Extraatjes zoals bijvoorbeeldΒ Gandaham geven de saus extra diepte. Wij houden van het klassieke recept waarbij de saus uren op de fornuis staat te pruttelen. Heerlijke kruiden als laurier en tijm geven het net dat ietsje extra waardoor mensen drie keer bijscheppen. Let je op je lijn? Halveer de portie vlees dan en voeg meer groenten toe.
Spaghetti bolognese maken is zoals fietsen: eens je weet hoe het moet, verleer je het nooit!
Deze recepten zetten je zΓ³ op weg. Ideaal om een grote hoeveelheid te maken en aparte porties in te vriezen!
DΓ© klassieker pur sangΒ
Bolognese met een twist
Net wat meer
Originele italiaan
Alles wat je moet weten over pasta’s en sauzen lees je hier. VegetariΓ«r? Dan zijn deze alternatieven echt iets voor jou.Β