Zó krijg je de bubbels weer in je champagne!
Tijdens de feestdagen vloeit de champagne rijkelijk. Maar trek je de fles iets te vroeg open, dan is de kans groot dat de meeste bubbels inmiddels zijn verdwenen. Maar wij hebben daar dé oplossing voor gevonden!
Je hoeft je champagne heus niet door de gootsteen te gieten. Je kunt nieuw leven in je feestelijke drankje blazen door er simpelweg één ingrediënt aan toe te voegen.
Een rozijn
Een rozijn zou volstaan om de bubbels terug te brengen in je champagne. Het klinkt een beetje gek, maar het werkt écht! Zodra je een rozijn in de champagne laat vallen, zal de drank beginnen sissen en zie je met je eigen ogen de bubbels terugkomen.
Hoe dat komt? De overgebleven koolstofdioxide in de fles klampt zich vast aan de ribbels van de gedroogde vrucht. Deze koolstofdioxide komt vervolgens terecht in de champagne en zorgt ervoor dat het lijkt alsof je de fles nét hebt opengetrokken.
Niet alleen bij champagne
Ook voor andere bruisende drankjes zoals schuimwijn, cava of prosecco zou dit trucje perfect werken.
Proost!
Bron: Margriet.nl. Beeld: GettyImages
Nog meer lezen over bubbels:
- Daarom serveer je best geen champagne in een coupe
- In dit alcoholische drankje zitten de minste calorieën
- Hoe kies je de juiste bubbels?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!