Celebrity Masterchef 2024: dít zijn de favoriete gerechten van de BV’s
In de eerste aflevering van Celebrity Masterchef Vlaanderen 2024 kregen de BV’s de ultieme kookchallenge: ‘maak je lievelingsgerecht als laatste avondmaal’. Het werd een spannende strijd, met een ware smakenparade als resultaat. Benieuwd naar de gerechten? Ontdek ze met een Libelle-twist!
De favoriete gerechten van de BV’s met een Libelle-sausje
In de eerste aflevering kookten de BV’s van Celebrity Masterchef Vlaanderen voor hun leven … of beter gezegd, voor hun laatste avondmaal. De favoriete gerechten van de BV’s, nu ook in jouw keuken? Jazeker, mét een Libelle-sausje over!
De cataplana van ex-hockeyspeler Thomas Briel
De jury smulde van Thomas’ cataplana: een zonovergoten stoofpotje vol verse vis en zeevruchten. Het is een specialiteit uit de Portugese Algarve, een plek waaraan Thomas mooie herinneringen heeft: “Mijn moeder is op pensioen en woont in Portugal, dus ik heb er al heel wat mooie momenten beleefd. De geur van cataplana, van al die mooie visproducten, doet mij steeds denken aan Portugal.”
Champagnerisotto à la interieurstylist Daan Alferink
De laatste dag op aarde? Die beleven we niet nuchter, als het van interieurstylist Daan afhangt. Hij toverde een champagnerisotto met kaviaar en langoustines op tafel: een hemelse hap voor het einde der tijden!
De varkenskotelet van stand-upcomedian Gunter Lamoot
De comedian gaat naar eigen zeggen liever op restaurant als de apocalypse voor de deur staat, maar “de restaurants zijn dan vast ook gesloten”, grapt Gunter. Hij schotelde de jury een klassiek gerecht voor, want zeg nu zelf: wat is er lekkerder dan een varkenskotelet met spruiten, sperziebonen en aardappelen als de wereld om je heen vergaat?
Acteur Jan Van Looveren koos voor rosbief
Jan serveerde de jury zijn favoriete kerstgerecht met een diepere betekenis. Het is een maaltijd die symbool staat voor samenzijn, gezelligheid en familie. “Mijn zusje is vier jaar geleden overleden en die zei: “blijf dat doen, blijf dat doen, en dan zal ik er altijd bij zijn.”. Als ze mij vragen naar het laatste avondmaal: dan zijn dat peekes, erwtjes, rosbief en kroketten. Als ik dan toch alleen zit, zal iedereen er toch bij zijn.”
Actrice Olga Leyers – risotto met zampone en pompoen
De klassieke Italiaanse gehaktballetjes? Die laat actrice Olga links liggen. In de plaats serveert ze zampone, een feestelijke Italiaanse worst gevuld met varkensvlees. “We hebben tijdens de lockdown veel risotto gegeten, dus ik link dat gerecht wel aan een apocalyps. Tussen 18 uur en 20 uur maakte mijn man Giancarlo regelmatig risotto, keken we naar het nieuws en sloten we de avond af met een aflevering van Friends. De risotto was toen het hoogtepunt van mijn dag.”
Fingerfood voor acteur Titus De Voogdt
Voor zijn laatste avondmaal koos de acteur niet voor een chique restaurant of een exotische delicatesse. Nee, Titus kiest voor kebab. “Ik kook graag, ik werk graag met mijn handen en als ik moet kiezen tussen de tafel of het fornuis, dan kies ik altijd voor het fornuis”. Nog fijner vindt de acteur het om een vuurtje aan te steken, vlees te bakken en andere culturen te proeven. Vandaar de keuze voor kebab.
Het familierecept van radiopresentatrice Kawtar Ehlalouch
Radiopresentatrice Kawtar serveerde een familiestukje: tajine met zeeduivel, zoete aardappelen en flatbread. Een gerecht dat ze van haar mama leerde, en het brengt haar meteen terug naar haar warme, knusse thuis. “Deze tajine zou ik als laatste avondmaal eten. Het is ook een gerecht dat ik later wil doorgeven aan mijn eigen kinderen.”
Tunesische smaakbom van stand-upcomedian Serine Ayari
Comedian Serine neemt je mee naar haar favoriete restaurant in La Goulette, een havenstad in Tunesië, waar je de authentieke Tunesische keuken kunt proeven. Verse dorade, een krokante brick à l’oeuf en verse groenten: Serine weet waar ze moet zijn voor haar laatste avondmaal!
De ’tapaspinar’ van nieuwsanker Fatma Aspinar
Een avond vol smaakbommetjes en het gezellig samenzijn met geliefden: zo ziet Fatma’s ideale laatste avond eruit. Een grote, lange tafel, gevuld met verse kruiden en mediterrane gerechten waarvan het water je in de mond loopt. In het midden prijkt de befaamde ’tapaspinar’: een kleurrijk en overheerlijk assortiment van vijf heerlijke Turkse hapjes. “Als ik alles nog een laatste keer kan proeven, laat het dan dingen zijn die ik ongelofelijk lekker vind.”
Luxueus feestmaal voor actrice Liesa Naert
Zoonlief is dan wel grote fan van haar fishsticks, actrice Liesa maakte een feestmaal voor de ogen en de smaakpapillen: sint-jakobsvruchten, karnemelkpuree en garnaaltjes.
Lekker extraatje: gepocheerd eitje
Naast de reguliere kookopdracht moesten de BV’s onverwachts ook een perfect gepocheerd eitje maken. Hoe zijn jouw pocheer-kunsten? Wij helpen je op weg!
Ook lekker:
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!