Champagne uit een plastic beker drinken: daarom doe je het beter niet
Op een bedrijfsfeestje van het werk, op een babyborrel met vijftig vrouwen, bij de opening van een winkel: wanneer er veel volk op een viering aanwezig zal zijn, zijn de organisatoren van de festiviteit vaak geneigd om te grijpen naar plastic bekers om champagne uit te drinken.
Je kunt ze ook niet hélemaal ongelijk geven, want zo besparen ze een hoop afwas. Maar dat het slecht is voor het milieu moeten we jou al niet vertellen, en bovendien gaat het ook ten koste van de smaak. Wel jammer natuurlijk, als je net dan wilt uitpakken met een dure fles.
Daarom smaakt jouw champagne dan slecht(er)
In plastic bekers gaan de bubbels blijven plakken aan de wanden, en ontstaan er nog grotere bubbels. Maar hoe groter de bubbels, hoe slechter de smaak. Aha!
Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be
Nog meer lezen:
- Wordt dit aperitiefdrankje dé zomerhit van dit jaar?
- Geen hoofdpijn na het drinken van wijn? Het kan (dankzij deze uitvinding)
- Zoveel calorieën bevat jouw favoriete aperitief
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!